Читај ми!

Крагујевац, УРС преживео гласање

УРС на седници градске скупштине Крагујевца проверио колико поверење владајућа коалиција ужива у том граду. Иако су одборници СПС-а и ПУПС-а напустили седницу УРС сачувао власт уз помоћ ДСС-а, ЈС-а и коалиције Преокрет. Опозиција тврди да је закон злоупотребљен јер у наредних шест месеци не може да се гласа о смени градоначелника.

Седница Скупштине града Крагијевца протекла је бурно. Намера УРС-а да провери колико поверење владајућа коалиција, коју чини шест партија, ужива међу одборницима умало није завршила губитком власти.

Наиме, одборници СПС-а и ПУПС-а су напустили седницу, на којој се расправљало о поверењу председнику Скупштине, па потом и владајућу коалицију. На крају је већина, ипак, обезбеђена.

Гласовима 48 од 87 одборника Саша Миленић остао је председник крагујевачког парламента. Владајућа коалиција каже да је тако предупредила намере опозиције да прекомпонује власт.

Председник Скупштине Крагујевца Саша Миленић објашњава да то значи не само да председник градске скупштине није разрешен по диктату из Београда, већ и да актуелна политика има апсолутну већину у парламенту Крагујевца.

Међутим, одборници опозиције који нису учествовали у гласању тврде да је захтев за разрешење сопственог председника Скупштине злоупотреба закона, јер после данашњег гласања о његовој смени не може да се расправља у наредних шест месеци.

"Видимо све више и више извргавање руглу један парламентарни систем у овом граду и видите како се изокрећу неке ствари које се тумаче законски на овај или онај начин. Приметили смо да коалиција није јединствена", каже Душан Обрадовић из ДС-а

СНС: Градоначелник утврдио да верује самом себи

И Радомир Николић из СНС-а каже да је очигледно да градоначелник у наредних шест месеци може мирно да спава јер је установио да може да има поверење у самог себе и све своје.

"Ово што се данас десило у скупштини града је непримерено", истиче Николић.

Највише пометње међутим, изазвао је излазак одборника СПС-а и ПУПС-а са седнице и напуштање коалиције.

У локалним одборима о томе нису желели да говоре, а у београдској централи социјалиста кажу да ће, ако се договоре с напредњацима, баш као и у другим градовима, променити власт у Крагујевцу. Коалициони партнери СПС-а и ПУПС-а, међутим, остали су и на седници и у локалној власти.

"Не видимо ни један разлог за било чију смену. Значи ми једноставно имамо своје мишљење, размишљамо својом главом, тако смо размишљали и данас без обзира на коалицију", каже Радиша Урошевић из Јединствене Србије.

Владајућу већину у Крагујевцу сада чине УРС, ДСС, Јединствена Србија и Преокрет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару