ЛДП за расправу о економским проблемима

Пре разматрања буџета за наредну годину, ЛДП је затражио да се у парламенту расправља о кључним проблемима који Србију очекују 2014. године. Дефицит и све већа задужења нису инцидент, него последица чињенице да нам је земља у економском, образовном и политичком смислу неорганизована, сматра Бојан Ђурић.

Либерално-демократска партија (ЛДП) затражила је да се у парламенту, пре разматрања буџета за наредну годину, расправља о кључним проблемима који Србију очекују 2014. године.

Потпредседник ЛДП-а Бојан Ђурић навео је да је потребно пре буџета расправљати о "спорој држави, хроничним мањковима, пензијском и здравственом фонду, задржавању огромних субвенција највећим губиташима, нереформисаном тржишту рада, политичкој нестабилности која спречава реформе".

Ђурић је у писаној изјави навео да су ти проблеми данас на маргини свакодневних партијских препирки које људима не доносе никакву корист и позвао све странке, и власти и опозиције, да се понашају разумно и одговорно и да у тој расправи не буде популизма и демагогије.

"Наш дефицит и све већа задужења нису инцидент, него последица чињенице да нам је земља у економском, образовном и политичком смислу неорганизована и не може да одговори изазовима времена у коме живимо", казао је Ђурић.

Према његовим речима, ЛДП неће своју критику економске и буџетске политике водити популистички, нити ће људе лагати да је могуће направити било какав економски помак, а да све остане као данас.

"Тачно је да штедња без развоја нема смисла, али развој управо спречава то што слободну економију гуше претерана интервенција државе и чување статуса кво у државном сектору", рекао је Ђурић.

Он је рекао да није тачно да су најнеефикасније субвенције и дотације из буџета радикално смањене. Субвенције највећим губиташима - Железницама, "Србијагасу", "Путевима Србије", Фонду ПИО и даље су енормне.

Ђурић је навео да је дотација Националној служби за запошљавање задржана, иако је "за земљу најбоље да се потпуно напусти садашњи облик тог 'бироа'".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару