Читај ми!

Ђилас критикује Стефановића

Лидер ДС-а Драган Ђилас упитао је председника Градског одбора СНС-а Небојшу Стефановића одакле му право да одређује ко може а ко не да одлучује у име Београђана.

Председник Демократске странке Драган Ђилас критиковао је председника Градског одбора Српске напредне странке Небојшу Стефановића због начина на који је говорио о кандидатима ДС-а за чланове привременог већа Београда.

Демократе су предложиле да ту странку у већу представљају Татјана Пашић и Живорад Анђелковић, а Стефановић је јуче на хитно сазваној конференцији за новинаре рекао да је то "скандалозна и катастрофална" одлука и да ће СНС предложити Влади да не изабере кандидате ДС-а.

Ђилас је у писаној изјави, наводећи да Стефановића треба да буде срамота због речи које је изговорио о Татјани Пашић и Анђелковићу, истакао да су њих двоје завршили Правни факултет за разлику од Стефановића, "неуспешног студента неколико државних факултета и дипломца и докторанда Мегатренда".

Ђилас је навео да је Стефановић био постављен за уредника информативног програма Студија Б "у време када су га Милошевић и Шешељ отели од Београђана", а Татјана Пашић је била "новинар-уредник" Радија Б 92.

"Завршила је дипломатску академију, говори три језика, била је директор Народне канцеларије и помагала људима. Анђелковић је после Правног факултета магистрирао на државном Факултету организационих наука и ускоро ће докторирати на, такође државном, Факултету политичких наука", навео је лидер ДС-а.

"Анђелковић је био близак сарадник Зорана Ђинђића и поносан сам на то што, као и Татјана, са мном од првог дана мог мандата води Београд. И он за вас, као и за све ваше пресвучене шешељевце, није и никад неће бити Жика паук, како га ви називате, већ господин Живорад Анђелковић", навео је Ђилас.

За Стефановићев захтева Влади Србије да не допусти да људи које је у складу са законом предложила ДС седе у привременом већу Београда, Ђилас је рекао да "представља најчвршћи доказ да се у овој земљи успоставља диктатура".

Упитао је Стефановића одакле му право да одређује ко може а ко не може да одлучује у име Београђана, јер су Београђани највећи број гласова дали листи "Избор за бољи живот".

"Захваљујући тим гласовима, ми смо убедљиво победили и, ако поштујете закон, захваљујући тим гласовима, Татјана Пашић и Живорад Анђелковић ће бити чланови привременог органа", истакао  је Ђилас.

Лидер ДС-а замолио је Стефановића да престане да "даје изјаве које су препуне увреда, клевета и лажи".

"Ви сте председник Народне скупштине Србије, обављате другу по значају функцију у држави. Заиста је непримерено да користите речи и реченице које сте у јучерашњем медијском наступу користили", написао је Ђилас.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару