Читај ми!

СНС: Скандалозан предлог ДС-а за Београд

Предлог ДС-а за привремену управу у Београду је скандалозан, оцењује потпредседник СНС-а Небојша Стефановић. СНС се неће мешати у Владин предлог чланова привременог већа, каже Стефановић.

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је да је одлука демократа да у привремени орган који би управљао Београдом предложи Живорада Анђелковића и Татјану Пашић - скандалозна и да би то само могло довести до даљег урушавања града.

Стефановић је, на конференцији за новинаре, рекао да та странка не жели да се меша у рад Владе и да је формирање привременог органа на Влади, али да од ње тражи да изабере људе који имају "добру биографију" и да не допусти да људи попут Живковића и Пашићеве управљају Београдом и један дан.

"Спремни смо и да не предложимо некога из СНС-а у тај орган, али Влада не сме да допусти да такви људи управљају Београдом и један дан", рекао је он.

Стефановић је прецизирао да је Живорад Анђелковић познат по томе што је био повезан са малверзацијама у Паркинг сервису, и по томе што је 600.000 евра новца грађана потрошено на макету на Новом Београду.

Стефановић је навео да је Татјана Пашић позната по томе што је била помоћник Ђиласа када је био министар за НИП.

"Када су Ђилас и Татјана Пашић водили НИП, огроман новац је потрошен, а нико не може да се сети неког доброг пројекта", рекао је Стефановић.

Напоменуо је да СНС не спори право ДС-а да предложи кандидате, али да је предлог да Анђелковић и Пашићева буду део привремене управе у Београду показује да "ДС не воли ни Београд ни Београђане".

"То је скандалозна одлука са којом ми не можемо да се сложимо", рекао је Стефановић и навео да је било који кандидат СНС бољи од онога шо је ДС предложила.

Стефановић није могао да прецизира да ли ће и када бити седнице председништва СНС на којој би се расправљало о кандидатима те странке за привремени орган.

Он је рекао и да је постојало много проблема у функционисању града у претходном периоду и затражио да надлежни провере зашто Дирекција за путеве годинама није желела да прими радове у Пожешкој улици, парку код Вуковог споменика и Булевару краља Алексанра да би ти радови, како је рекао, на волшебан начин били уписани без мишљења Дирекције.

"Волшебно се догодило да кадар ДС-а без мишљења Дирекције, која је једина надлежна за пријем путева, потпише пријем Булевара краља Александра по политичком налогу и постоје основане сумње да оно што је урађено у Булевару, поред тога што је то претплаћено, да оно што је приказано у тендерској документацији није урађено. Наплаћено, али није изведено", рекао је Стефановић.

Навео је да се и на сајту Града Београда може видети оно на шта је СНС указивао, а реч је о задужењу града за око три милијарде динара за капитално инвестиционе расходе.

Како је навео, реч је о задужење код Уникредит банке по каматној стопи од 11,48 одсто и упитао да ли је то домаћинско управљање Београдом.

Случај Мишковић, Србија у реду уређених земаља

Српска напредна странка сматра да суђење Мирославу Мишковићу показује да Србија улази у ред правно уређених земаља, али истовремено и да је утицај тајкуна који су били у спрези са влашћу и политичарима био огроман у прошлости, рекао је Стефановић.

Он је навео да је утицај тајкуна, који се протеже на одређена средства информисања и на одређене послове, и даље присутан.

У прилог томе Стефановић је рекао да су неки медији објавили текстове којима се ствара слика о, како је рекао, " тужном Моравцу као човеку који има један сако, једну кућу и један аутомобил", док само једна оптужница против Мишковића говори о 25 милиона евра који су узети грађанима Србије.

Стефановић је навео да СНС не жели да се меша у судске процесе, али да жели да укаже како је очигледно да тај утицај на медије којима покушава да се створи другачија слика и даље постоји.

"Видели сте да се обистињавају речи Александра Вучића када је рекао да ће се сви ујединити да зауставе борбу против криминала и корупције, као и да би сачували оно што су стекли у претходном периоду", закључио је Стефановић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару