ДСС: Власт тера грађане на колективно гласање

Препорука Привременог већа Косовске Митровице да директори општинских јавних предузећа организовано доведу раднике и њихове породице на поновљено гласање на локалним изборима у недељу, 17. новембра, срамота је за Владу Србије, каже Петар Петковић из ДСС-а.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић критиковао је Привремено веће Косовске Митровице због одлуке да директори општинских јавних предузећа организовано доведу раднике и њихове породице на поновљено гласање на локалним изборима у недељу, 17. новембра.

Петковић је у изјави достављеној агенцији Бета навео да је таква препорука "срамота за Владу Србије".

"Колективно гласање до сада се још никада није организовало, и ово је први пут да власт налаже радницима да морају групно са породицама да иду на изборе", навео је портпарол ДСС-а, која се противи изласку Срба на гласање.

Према његовим речима, терање радника да колективно гласају на "лажним изборима" Косова је извргавање руглу демократије. 

"Уместо ове отворене репресије коју спроводи власт треба одмах расписати српске, а не лажне сепаратистичке изборе на Косову и Метохији. На ове српске изборе нико неће морати да тера Србе да изађу, већ ће они сами гласати за своју државу", оценио је Петковић.

Привремени орган Косовске Митровице позвао је директоре општинских јавних предузећа да на поновљеном гласању за локалне косовске изборе 17. новембра "буду са својим радницима и члановима њихових породица и да организовано одлазе на бирачка места".

Препоруку је потписао Крстимир Пантић, председник Привременог органа, и кандидат за градоначелника Грађанске иницијативе "Српска", коју подржава Влада Србије, а уједно и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Избори у три бирачка центра у северној Косовској Митровици прекинути су 3. новембра, јер су маскирани нападачи упали на биралишта и разбили бирачке кутије. Избори се понављају у недељу, а у тим бирачким центрима може да гласа више од 23.000 бирача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару