ДС: Хапшење Новаковића политички прогон

Хапшење и процес против шефа посланичке групе ДС у Скупштини Војводине Борислава Новаковића доказује да је у току прогон политичких противника, саопштио ДС. Демократе најавиле да ће о томе обавестити све домаће и међународне институције.

Демократска странка оценила је да хапшење и процес против шефа посланичке групе ДС у Скупштини Војводине Борислава Новаковића доказује да је у току прогон политичких противника и најавила да ће о томе обавестити домаће и међународне институције.

"Демократска странка ће се обратити свим домаћим и међународним инстутуцијама с јасним доказима тешког кршења људских права. Позивамо и стручну јавност да реагује", пише у саопштењу ДС.

ДС подсећа да је, иако се после саслушања Новаковића судија није сложио са одређивањем притвора, ванрасправно кривично веће одредило притовор у трајању до 30 дана.

За одређивање притвора Новаковићу наведена су чак два основа - утицај на сведоке и особито тешке околности дела, наводи ДС.

У саопштењу је то оцењено као несхватљиво, имајући у виду да су референти и администрација који су учествовали у процесу дали изјаве и да постоји неспорна документација, те да одбрана са слободе не би угрозила евентуални судски процес.

ДС сматра и да о "јавном линчу и монтираним процесима" сведочи то што је његово хапшење најављено пре два месеца.

"Истина је да је Борислав Новаковић ухапшен само и једино због тога што је функционер Демократске странке, председник посланичке групе", пише у саопштењу ДС.

Наводи се и да после 20 година активног бављења политиком Новаковић живи скромно, у заједничком домаћинству с децом, супругом и њеним родитељима.

"Говорећи о поштењу и части Борислава Новаковића, спремни смо упоредити његову скромну имовинску карту са имовинском картом министра Мировића који са далеко мањим стажом и нижим функцијама има више од 500 квадратних метара стамбеног и пословног простора", наводи ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи