Подршка Шведске преговарачком процесу са ЕУ

Србија може да рачуна на даљу подршку Стокхолма у преговарачком процесу са ЕУ, истакнуто на састанку Бранка Ружића и шведске министарке за европске послове Бригите Улсон.

Министар без портфеља задужен за европске интеграције Бранко Ружић разговарао је са шведском министарком за европске послове Бригитом Улсон.

На састанку је оцењено да је Србија побољшала инвестициону климу и остварила значајне резултате у борби против корупције, што подстиче даљу економску сарадњу две земље.

Истакнуто је и да Србија може да рачуна на даљу подршку Стокхолма у преговарачком процесу са ЕУ.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима, Ружић је изразио захвалност Шведској на активној подршци европским интеграцијама Србије.

Министарка Улсен подржала је спремност Ружића и главног преговарача Србије са ЕУ Тање Мишчевић да подрже Параду поноса, јер су питања права ЛГБТ заједнице део права на слободу мишљења, окупљања и мањинских заједница уопште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи