Читај ми!

Посланици о одлуци Владе

Владајуће странке у српском парламенту сматрају да је одлука Владе да не прихвати принципе понуђене у Бриселу најбоља могућа. ДСС, такође, поздравља београдско "не", док ЛДП сматра да је Србија Косово изгубила 1999. године. ДС тражи да државни врх коначно заузме јединствен став.

Представници владајућих странака у Скупштини Србије сматају да је Влада донела најбољу могућу одлуку неприхватањем принципа понуђених у Бриселу. Опозиција, међутим, има различита мишљења.

Председник скупштинског Одбора за Космет из Српске напредне странке Милован Дрецун верује да ће Брисел и Вашингтон дати зелено светло за наставак дијалога Београда и Приштине.

Дрецун очекује да се, без обзира на то што понуђени принципи за заједницу српских општина не могу бити прихваћени, преговори наставе управо по питањима надлежности те заједнице.

Из Демократске странке Србије поздрављају београдско не. Портпарол те партије Петар Петковић каже да Србија треба да је увек окренута ка дијалогу и да тај дијалог треба да се води под мандатом Савета безбедности Уједињених нација.

У Либерално-демократској партији имају супротан став, јер, како кажу, Србија је Косово изгубила још 1999. године.

"Ми смо осудили себе на живот мимо света којем временски припадамо. И то није резултат политике Тачија, ни воља Кетрин Ештон то је пре свега последица наше неспособности, да учимо на својим грешкама и да се мењамо", сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Демократска странка тражи да државни врх коначно заузме јединствен став о Косову и Метохији. У саопштењу наводе да месецима упозоравају да Томислав Николић има једну политику према Косову, а Влада другу, због чега се, како оцењују, налазимо у данашњој ситуацији.

Владајуће партије верују државном руководству.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић очекује да до некаквог договора дође у наредних 15 дана. Мома Чолаковић из ПУПС-а каже да је убеђен да ће државни врх учинити огромне напоре да договор буде постигнут.

Одлука Београда могла би да буде и тема у парламенту следеће недеље када би чланови нашег преговарачког тима могли да известе скупштински Одбор за Космет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару