Краснићи: Није трагично ако Србија одбаци споразум

Председник косовске Скупштине Јакуп Краснићи каже да није трагично ако Србија не прихвати споразум. Важно је да Косово ради на владавини права, наводи Краснићи.

Председник косовске Скупштине  Јакуп Краснићи изјавио је да није трагично ако Србија не прихвати споразум, додајући да косовска и српска страна до сада никада нису постизале договор у Рамбујеу, нити у Бечу.

Краснићи је, након седнице председништва скупштине, рекао да је важно да Косово ради на владавини права, и да не види да је употреба силе решење за проблеме на северу.

"Употреба силе не производи демократију, а институције за одржавање реда и закона треба да раде у том правцу, како би се обезбедио нормалан живот и развој грађана Косова", рекао је Краснићи.

Других реакција косовских званичника није било на став Српске напредне странке да ће Влади Србије предложити да затражи хитан наставак дијалога са Приштином, без потписивања понуђеног споразума.

Косовски премијер Хашим Тачи се говорећи на седници радне групе управљања подручјима, није освртао на најновије ставове представника власти у Београду.

Рекао је да је понуда сваком грађанину Косова, без обзира на етничку припадност једноставна и јасна, да је  Косово је опште место, изграђено и које се гради на обострану корист.

"Успостављање владавине реда и закона у северном делу територије Републике Косово, је од суштинског значаја за развој у оквиру Устава и закона земље и мира, безбедности и добробити наших грађана српске заједнице", рекао је Тачи на седници чији је фокус био на координацији донатора за северни део Косова.

Улагање у северни део Косова је по Тачију веома значајно и битно, јер на овај начин грађани утврђују здраве односе са институцијама и, истовремено ће створити све веће поверење у косовске органе.

"Желим да верујем да је Србија дубоко заинтересована да на северу превагну ред и закон, а да српска заједница води нормалан живот. Успех у овом дијалогу ће бити на добробит обе земље и за све наше грађане. Ако дијалог резултира успехом, неће бити губитника, само победника", рекао је Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару