Читај ми!

Подршка преговарачком тиму Београда

Преговарачки тим Београда и читава Србија добили су поруку подршке са Косова и Mетохије, изјавили саветник предсеника Србије Марко Ђурић и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Саветник председника Републике Марко Ђурић и директор канцеларије за КиМ Александар Вулин истакли су у Косовској Митровици да су преговарачки тим Београда и читава Србија добили поруку подршке са Косова и Метохије.

"Преговарачки тим и читава Србија добили су данас са Косова и Метохије поруку подршке, поруку о неопходности јединства, а ми смо данас дошли на Косово да пошаљемо поруку да је Србија једна и јединствена", рекао је Ђурић после састанка који је са Александром Вулином имао са представницима Срба са севера Косова и Метохије.

Ђурић је у изјави Танјугу истакао да у овом, једном од најтежих тренутака у модерној историји, "ми наступамо на онај начин на који увек наступамо у ситуацијама када се суочавамо са притисцима и претњама, а то је кроз приближавање, кроз слогу и само тако можемо очекивати да дођемо у ситуацију да заштитимо наше интересе".

"Када је у питању позиција Републике Србије, ми остајемо потпуно спремни на компромис и спремни на дијалог који подразумева не разговор људи који не желе да чују једни друге, него људи који желе да схвате потребе, надања и стрепње друге стране", рекао је саветник председника Републике.

Ђурић је поручио да Србија неће прихватати решења која подразумевају гажење њених државних и националних интереса и урушавање Србије на било ком делу њене територије.

"Спремност за компромис да, али гажење основних принципа не", рекао је Ђурић.

Заједничке тежње и жеље 

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је после састанка да представници локалне самоуправе Срба са севера Косова апсолутно подржавају државно руководство и наш преговарачки тим и да су све њихове тежње и жеље заједничке.

"Срби са севера Косова апсолутно подржавају своју државу у њеној принципијелној борби да се наши аргументи чују и да се само по нашим аргументима може разговарати", рекао је Вулин Танјугу.

Како је упозорио, преговори не постоје ако се не слушају аргументи, а уколико је у питању језик силе, то онда и нису преговори.

Вулин је истакао да се све ради у складу са потребама и жељама, првенствено Срва који живе на Космету, и да је на почетку преговора речено да ће тако бити.

"Као што видите, то се испуњава, и ми одржавамо блиску и непосредну комуникацију са њима, то ће се и наставити", рекао је Вулин.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је након састанка са Вулином и Ђурићем да су представници Срба са севера Косова имали прилику да непосредно чују шта се догађало у Бриселу.

"Став Срба са Косова и Метохије је изнет на јучерашњој заједничкој седници четири општине са севера Косова. Ми смо охрабрени принципијелним, одлучним и једиственим ставом државног руководства да не подлегне уценама, притисцима и претњама", рекао је Ристић.

Ристић је истакао да су Срби са севера Космета сигурни и охрабрени да Србија неће поклекнути под притисцима.

На састанку у Косовској Митровици, осим председника четири општине са севера Косова, били су и Вулинов заменик Крстимир Пантић и начелник косовско-митровичког Округа Раденко Недељковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару