Читај ми!

Братимљење општина са Косова и РС

На иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију, 19 градова из Републике Српске и 25 српских општина са читавог Космета потписало повељу о братимљењу. Иницијатива о братимљењу долази у правом тренутку, у време када водимо одсудну битку да останемо део Србије, рекао председник општине Зубин Поток Славиша Ристић.

Потписивањем повеља о братимљењу у петак се у Зубином Потоку, на будућу сарадњу обавезало 19 градова из Републике Српске и 25 српских општина са читавог Косова и Метохије, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, која је организовала ту акцију.

"Сабирамо се зато то смо угрожени, да пружимо наду и зауставимо стрепњу, сабирамо се зато што је Косово Србија, зато што је српско", рекао је помоћник директора Канцеларије Мирко Крлић.

Крлић каже да се тиме пружа подршка државном руководству Србије које води "тешку битку тамо где се решава судбина целога света".

"Имаћемо озбиљну сарадњу у привреди, економији, спорту, култури и везе које се на овакав начин праве надам се да ће дуго трајати и да ће бити на благодат пре свега народу који живи на КиМ", рекао је Крлић.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић сматра да иницијатива о братимљењу долази у правом тренутку, у време када водимо одсудну битку да останемо део Републике Србије и да Србију сачувамо на Косову и Метохији за сваког Србина".

"Чуваћемо државу Србију на Косову и Метохији, то нам је завет и жеља, али уколико силом буду протерали државу Србију са овог простора учинићемо оно што морамо. Организоваћемо се по угледу на нашу браћу из Републике Српске, али са основном идејом да Србију задржимо на овим просторима", рекао је Ристић.

Председница Општине Бања Лука Љиљана Радовановић истакла је да народ РС гаји посебно разумевање и саосећање за Србе на Косову и да су дошли да покажу да њихова подршка није декларативна, већ стварна и искрена.

Председник Скупштине општине Соколац Данко Вучетић најавио је интензивнију сарадњу и додао да ће свака општина одлучити са којом ће да сарађује.

"Циљ братимљења да се разним видовима сарадње између братимљених општина започне јачање српских институција у општинама са српском већином", каже Вучетић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи