Читај ми!

Парламентарци за очување животне средине

Посланике различитих политичких партија у Парламетну Србије ујединила је иста брига - како очувати животну средину и указати на њен значај за друштво и појединца. Петнаест посланика основало је неформалну групу за екологију. Питање квалитета ваздуха, воде и земље, кажу, мора бити приоритет.

Подршку кампањи "Сат за нашу планету" у оквиру које ће широм света на сат времена бити угашена светла дао је и Одбор Скупштине Србије за заштиту животне средине који ће тим поводом одржати седницу. Петнаест посланика Скупштине Србије основало је и неформалну групу за екологију.

Посланике различитих политичких партија у Парламетну Србије ујединила је иста брига - како очувати животну средину и указати на њен значај за друштво и појединца.

На предлог лидера Зелених Ивана Карића, основана је група са ставом да животна средина и екологија не треба да буду предмет партијског надметања.

Иван Карић из Зелених Србије верује да ће успети да пронађу тај најмањи заједнички чинилац, зато што су теме вечито актуелне.

"На нама остаје да у други план своје политичке програме ставимо, а да идеја заштите животне средине буде на првом месту" истиче Карић.

Весна Милекић из СДПС-а каже да постоје неке теме које превазилазе оквире политичких и друштвених различитости и да је једна од тих очување животне средине.

"То је толико важна тема за сваког човека у целом свету, не само у нашој земљи. Онда је то био мој основни мотив, зато што сам сматрала да морам макар својим присуством у таквој једној групи да дам неки допринос", објашњава Милекић.

И у СПС-у сматрају да, када је заштита животне средине у питању, посланици не треба да се баве политиканством, већ пре свега еколошким проблемима у Србији.

Дејан Раденковић из СПС-а каже да прво посланици морају да буду едуковани, а да касније то пренесу даље.

"Нама је намера да заштита животне средине буде на првом месту у Србији и то мора да буде приоритет свима", истиче Раденковић.

Ова неформална Парламетарна група ће својим радом указивати на еколошке проблеме од локалног до националног нивоа и инсистирати на њиховом решавању.

Сви чланови потписали су повељу да активно учествују у подизању еколошке свести у Србији. Питање квалитета ваздуха, воде и земље, кажу, мора бити приоритет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи