Читај ми!

Шварценберг: Север Косова као Јужни Тирол

Питање статуса заједнице српских општина на Косову могло би да се реши по угледу на аутономије које уживају Аустријанци у Јужном Тиролу или Швеђани на Оландским острвима, каже министар спољних послова Чешке Карел Шварценберг.

Министар спољних послова Чешке Карел Шварценберг сматра да би се питање статуса заједнице српских општина на Косову могло решити по угледу на веома повољне примере аутономија, које уживају Аустријанци у Јужном Тиролу или Швеђани на Оландским острвима.

Шварценберг је у интервјуу Новостима, рекао да разговори Београда и Приштине добро напредују, да иду полако, али обе стране су својом посвећеношћу дале разлог за наду.

Упитан да ли Србија може да прихвати понуђене услове, он је као пример навео да су Немци после Другог светског рата изгубили Шлезију и Источну Померанију и прошло четрдесет година да то прихвате.

Шварценберг је, на питање да ли српска заједница на Косову има право на већи аутономни статус, рекао да у оригиналном плану који је предложио Марти Ахтисари управо постоји тако нешто.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи