Читај ми!

ЛСВ тражи продужетак Закона о лустрацији

Заменик председника ЛСВ-а Бојан Костреш затражио од председника Николића, премијера Дачића, као и председника парламента Стефановића, да помогну како би се продужило важење Закона о лустрацији.

Шеф посланичке групе Лиге социјалдемократа Војводине у Скупштини Србије Бојан Костреш упутио је отворено писмо председнику и премијеру Србије, као и председнику републичког парламента, у којем од њих тражи да помогну како би се продужило важење Закона о лустрацији на још десет година.

Костреш, који је и заменик председника ЛСВ-а, у отвореном писму Томиславу Николићу, Ивици Дачићу и Небојши Стефановићу подсетио је да важност Закона о лустрацији истиче у јуну 2013. године и навео да је лустрација важан чинилац у борби против корупције, борби за независно судство, борби против сваког насиља и уопште, борби за боље друштво.

"Политички отпори у протеклих десет година су били превелики, па Србија није искористила шансу да спроведе лустрацију. Део тих отпора долазио је и од противника европском путу Србије, јер је управо суочавање наше државе са својом прошлошћу и наслеђем које та прошлост носи, важан корак на путу ка европској породици", навео је Костреш.

Према његовим речима, изостанак лустрације је онемогућио да буду именовани сви они који су одговорни "за сав мрак 90-их година прошлог века".

"То данас резултира све чешћим испадима екстремистичких организација, графитима и говором мржње, претњама, паљењем заставе Војводине и покушајима затирања њене аутономије, црним списковима и вређањем по националној основи. Крајњи је тренутак, да сви одговорни људи обрате пажњу на погоршање односа у нашем друштву и на угрожавање бројних људских и мањинских права", истакао је Костреш.

Шеф посланичке групе ЛСВ-а је изразио уверење да ће Николић, Дачић и Стефановић подржати његову иницијативу и да ће му одговорити на писмо или се састати с њим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи