Читај ми!

СНС увек инсистира да Вучић буде премијер

Напредњаци ће увек инсистирати да лидер партије Александар Вучић буде премијер, рекао потпредседник странке Игор Мировић додајући да се не ради о ултиматуму већ да се то кандидује као "тачка за дијалог".

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да ће напредњаци увек инсистирати да лидер те партије Александар Вучић буде премијер и да то није никаква новост, али и додао да се не ради о ултиматуму већ да се то кандидује као "тачка за дијалог".

 

"Напредњаци ће увек инсистирати на томе да председник наше странке Александар Вучић постане премијер. То наше опредељење је трајно и не треба да представља новост ни за кога, јер је то уобичајено у демократској пракси, пре свега зато што имамо највећи број посланика и највећи број чланова Владе. Да ли ће се то питање отворити у разговорима о реконструкцији, сада не могу да вам кажем. Уосталом, не зависи све од нас", рекао је Мировић у интервјуу за Данас.

Мировић је рекао да напредњаци то питање кандидују сада, а нису приликом састављања Владе, због континуираног раста Вучићевог и рејтинга странке.

"Али, ми не градимо односе с коалиционим партнерима на бази ултиматума и налога. Нешто што се кандидује као тачка за дијалог не може покварити односе у коалицији", рекао је Мировић.

Говорећи о седници Главног одбора СНС крајем марта, Мировић је рекао да ће евентуална реконструкција Владе или нови избори бити теме тог састанка.

"Могуће су три опције - пун континуитет Владе с неким мањим променама у саставу, озбиљнија реконструкција с променом већег броја министара и из других странака коалиције, али и превремени парламентарни избори. Све три могућности су теоретски и практично могуће и спроводиве у овој години", рекао је потпредседник СНС-а.

Мировић је, међутим, рекао да је још рано да се процени за коју ће се опцију странка определити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи