Етички кодекс до краја пролећног заседања

Кодекс понашања за посланике требало би да буде усвојен до краја пролећног заседања како би његова примена почела у септембру, најавио председник Административног одбора Зоран Бабић. До 1. априла чланови радне групе требало би да доставе сугестије на постојећи нацрт текста наслеђен из претходног скупштинског сазива.

Председник скупштинског Административног одбора Зоран Бабић најавио је да би кодекс понашања за посланике требало да буде усвојен до краја пролећног заседања како би његова примена почела у септембру.

На састанку Радне групе за израду текста етичког кодекса, Бабић је рекао да тај кодекс неће фаворизовати никога и да неће ниједном посланику ставити "фластер на уста".

Како је закључено на састанку, до 1. априла чланови радне групе из скоро свих странака у парламенту требало би да доставе сугестије на постојећи нацрт текста наслеђен из претходног скупштинског сазива.

"Не кажем да ће бити лак посао на изради етичког кодекса. Део колега је то дочекао на нож. Жао ми је што колеге из Либерално демократске партије нису желеле да се укључе у израду кодекса", рекао је Бабић.

Члан радне групе из Социјалистичке партије Србије Неђо Јовановић рекао је састанку радне групе да је потребно поставити циљеве који се желе постиће израдом тог кодекса и оценио да одредбе тог кодекса треба да буду што прецизније како би се избегло њихово широко тумачење.

Дејан Михајлов из Демократске странке Србије казао је да се мора прецизирати циљ радне групе, као и мере које ће подићи углед парламента.

Ненад Константиновић из Демократске странке рекао је да етички кодекс не треба да регулише оно што је већ предвиђено Законом о Агенцији за борбу против корупције.

"Није главна тема кодекса понашања да ли неко говори ружне речи него однос посланика према грађанима. Оно што највише недостаје парламенту и посланицима је комуникација са грађанима", рекао је Константиновић који је у прошлом скупштинском сазиву учествовао у изради кодекса понашања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи