Читај ми!

Вучић: Чека нас једанаест тешких дана

Владу и Србију очекује једанаест тешких дана. Постоје ствари које Београд не може да прихвати, али и ствари које не сме да одбије, рекао је министрима први потпредседник Владе Александар Вучић, сазнаје РТС.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је министрима, објашњавајући ток преговора са Приштином, да Србију и Владу очекује једанаест тешких дана.

"Остало нам је једанаест дана пакла, и за Владу и за Србију, али постоје ствари које не можемо да прихватимо, али и ствари које не смемо да одбијемо", рекао је Вучић министрима на данашњој седници Владе, сазнаје РТС.

Први потпредседник је још оценио да се Влада на унутрашњем плану "суочава са лицемерима" који је нападају без обзира на то шта уради, али и да се "на то не треба обазирати, као ни на ставове опозиције, већ на наш народ".

Вучић, који је председавао седници јер је премијер Ивица Дачић на путу за Њујорк, где ће учествовати на седници Савета безбедности УН о Косову, оценио је да нико осим српске стране није показао спремност за било какав уступак, преноси Танјуг.

"Ви, сви чланови Владе, знате да јесмо и колико јесмо посвећени добијању датума и европским интеграцијама. Прочитаћу вам део предлога који смо добили и једино што могу да вам кажем је да, нажалост, нико осим нас није показао спремност да направи било какав уступак или компромис. То нама није пружило апсолутно никакву шансу да понуђено и прихватимо", рекао је Вучић министрима.

Он је нагласио да Србија не одустаје од европског пута, да ће наставити тим путем, изразивши наду да ће договор са Приштином бити постигнут, али је и указао да "пред наш народ не можемо да изађемо празних руку".

"Нико од нас се у политици није родио, а ја лично, у њој свакако нећу ни умрети. Не морам овим послом ни да се бавим, али желим да знате да нам нису дали ни један посто шансе да папир прихватимо", закључио је први потпредседник Владе.

Министри су, како сазнајемо, били сагласни са оваквим оценама првог потпредседника Владе.

У саопштењу које је издато после данашње седнице наводи се да је Влада оценила да дијалог Београда и Приштине мора да се настави у конструктивној атмосфери и без притисака, како би се пронашла решења која ће осигурати опстанак и сигуран живот Срба у јужној покрајини и отворити европске перспективе за Србију.

Оцењено је и да се само праведним решењем проблема на Косову и Метохији може обезбедити трајна стабилност у читавом региону.

Такође је закључено и да је интерес Владе Србије да се постигне решење које ће осигурати достојанствен живот и просперитет за све грађане, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

РТС из извора у Бриселу сазнаје да је синоћни састанак Ивице Дачића, Хашима Тачија и Кетрин Ештон трајао 13 и по сати и да је све време била отворена специјална линија са Београдом између Дачића и Вучића, све до минут пред конференцију за новинаре.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи