Читај ми!

Прибићевић: Напредак у дијалогу

Очигледно је да је постигнут напредак у договору Београда и Приштине, каже политички аналитичар Огњен Прибићевић, додајући да се сада фактички говори само о северу Космета и два питања, о правосуђу и безбедности.

У седмој рунди дијалога очигледно је постигнут напредак у договору Београда и Приштине, сматра некадашњи амбасадор Србије у Немачкој и политички аналитичар Огњен Прибићевић.

Зато су, према његовом мишљењу, премијер Србије Ивица Дачић и Хашим Тачи одлучили да се заједно са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон обрате касно синоћ медијима.

Прибићевић је Танјугу рекао да тај корак може да се протумачи као позитиван, али је и додао да је немогуће прогнозирати да ли ће се преговори завршити успешно или неуспешно, а што ће директно утицати на то да ли ће Србија добити датум за отпочињање преговора са ЕУ.

"Ту се постиже неки договор и то очигледно много више него што се жели предочити јавности. Они су наравно уз наговор ЕУ и САД стали пред камере да покажу да је до некавог прогреса дошло", рекао је Прибићевић.

Он међутим, сматра да је тешко у овом тренутку рећи када ће ти резулати бити доступни јавности.

"Вероватно у једном тренутку да, али су проценили на обе стране да је у овом тренутку боље то прећутати", категоричан је Прибићевић.

Према његовим речима, очигледно је да се неки прогрес постиже, а да се фактички сада говори само о северу и два питања - питању правосуђа и безбедности.

"То су кључна питања. Мислим да о образовању и здравству не би требало да буде проблема када су у питању преговори Београда и Приштине. Очигледно је да је ту запело још пре месец, два и нормално је да је ту запело", истакао је Прибићевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи