Читај ми!

Пастор: Нема разлога за ванредне изборе

Нисам чуо ниједан аргумент који би довео у питање мој ранији став да не постоје разлози за расписивање ванредних избора у Војводини, рекао Иштван Пастор после седнице колегијума покрајинске скупштине.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор каже да нема уверљивих аргумената који би га определили да покрене иницијативу за расписивање ванредних покрајинских избора.

Пастор је после Колегијума Скупштине Војводине рекао да су чланови свих парламентарних странака саслушали разлоге због којих Српска напредна странка тражи ванредне изборе, али га они нису уверили да промени став по том питању.

"Пошто је ово саветодавно тело, никакве одлуке нисмо доносили, али вам могу рећи да нисам чуо ниједан једини аргумент који би ме упућивао на то да треба да преиспитам било који став око непостојања разлога за расписивање ванредних избора", рекао је Пастор на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, данашња расправа је потврдила да је став који је од раније више пута заступао и даље валидан, а ако се нешто буде променило по том питању могла би се евентуално променити одлука.

Пастор каже и да чињеница да је Уставни суд оспорио 23 члана Закона о надлежностима АП Војводина не значи да је аутоматски оспорен Статут Војводине и да ће, како је рекао, "видети шта ће бити када се и ако се оспори статут".

Погрешно је, сматра Пастор, то што је СНС навела да је чињеница да је Уставни суд поједине тачке Закона о надлежностима прогласио неуставним разлог за расписивање нових избора јер, како је рекао, Закон о надлежностима и Статут Војводине су "два различита пара рукава".

За наводе СНС да је пословање Развојне банке Војводине такође доказ нелегитимности покрајинске власти Пастор је рекао да стање у Развојној банци Војводине интересује свакога у Војводини и да то није питање власти или опозиције.

"Што се тиче навода да је роба из Робних резерви дељена у сврху изборне кампање, Савез војвођанских Мађара је први указао на тако нешто и поднео пријаву против НН лица за несавесно коришћење робе из Робних резерви, а зашто до сада није поступано по тој пријави то ми је непознато", рекао је Пастор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи