Читај ми!

Војска није малтретирала Албанце

Припадници војске нису малтретирали албанске чобане, каже председник Координационог тела Зоран Станковић, демантујући наводе лидера Покрета за демократски прогрес Јонуза Муслиуа да су војници пре пет дана малтретирали чобане док су чували стоку.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић негирао је тврдње да је Војска Србије малтретирала два албанска чобана код села Кончуљ, у општини Бујановац.

Лидер Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу оптужио је јуче у изјави за агенцију Бета припаднике Војске Србије да су "пре пет дана малтретирали чобане док су чували стоку" и најавио протест због тога.

У изјави Станковића достављеној агенцији Бета наводи се да је Координационо тело Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 13. марта, приликом посете поплављеним подручјима, о спорној ситуацији обавестио председник општине Бујановац Нагип Арифи.

Председник Координационог тела је тим поводом контактирао надлежне у Војној бази код села Кончуљ где су му рекли да су те особе покушале да пређу административну линију (са Косовом) на месту које за то није предвиђено и да их је том приликом зауставила патрола Војске која је позвала полицију и правосудне органе".

"Речено ми је и да су затечена лица објаснила да то нису учинила с намером. С обзиром да је почињен прекршај, полиција је сачинила записник, а судски органи су изрекли прекршајне казне. Такође, стока је враћена власницима", изјавио је Станковић.

Према његовим речима, о појединостима је одмах по добијању информација обавестио Арифија, као и председника Месне заједнице Кончуљ.

"Свакако да није реч о малтретирању грађана, већ о одговорном понашању припадника Војске Србије чији је задатак да штите административну линију од нелегалних прелазака", навео је Станковић.

Према његовим речима, нема места манипулацијама и тези о малтретирању мештана Кончуља.

"Нема потребе за овом врстом наметања и прављења проблема где их нема. Ствари су јасне, морају се поштовати закони и они вазе за све једнако. Мој савет је да мештани овог села не подлежу политичким манипулацијама зарад нечијих циљева који им неће донети бољи живот", рекао је председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Станковић је најавио да ће становнике Кончуља обићи приликом прве следеће посете и са њима причати о унапредјењу живота.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи