Читај ми!

Позитивно о нацртима српских закона

Венецијанска комисија дала позитивно мишљење на три нацрта о изменама и допунама закона о судијама, о уређењу судова и о јавном тужилаштву које јој је проследило српско Министарство правде и државне управе, рекао министар Никола Селаковић.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић рекао је да је Венецијанска комисија позитивно оценила три нацрта о изменама и допунама закона о судијама, о уређењу судова и о јавном тужилаштву.

"Могу да изразим своје пуно задовољство поступањем Венецијанске комисије, предусретљивости на коју смо наишли и почетним успехом нашег министарства", рекао је Селаковић у Венецији.

Министар је рекао да је, осим пар мањих техничких замерки које ће у потпуности бити унете у предлоге закона које ће Влада Србије проследити Скупштини, Венецијанска комисија у глобалу дала позитивно оценила предложене измене и допуне закона.

Раније у паузи заседања Венецијанске комисије министар правде и државне управе рекао је да ће исправљањем грешака које су настале у стварању нове судске мреже правда у Србији постати много приступачнија, независна и присутнија у свим деловима земље.

"Не можемо да очекујемо за годину или две неке епохалне резултате, али је веома битно да се овакав посао започне на добар начин и да се сваки будући корак тачно испланира и да има везе са реалношћу," нагласио је Селаковић.

То, како је указао, значи да је потребно имати увид у стварно стање у судовима, јавним тужилаштвима, затим који су то главни проблеми са којима се сусрећу судије и тужиоци, али и  грађани, јер они ефекте функционисања правосуђа најбоље осећају.

Осим министра Селаковића у делегацији Србије су његов помоћник Милисав Чогурић и члан Високог Савета Судства судија Мирољуб Томић.

Пленарна седница, на којој се разматрају и предлози закона других европских држава, почела је у Венецији у четвртак и трајаће до суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару