Читај ми!

Мировић: Јешић неовлашћено изнео резултате

Покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић неовлашћено саопштио резултате анализе млека, рекао потпредседника СНС-а Игор Мировић.

Заменик председника Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да није Министарство пољопривреде прикривало резултате анализе млека, него да је покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић неовлашћено саопштио те резултате.

Мировић је рекао новинарима у Новом Саду да "не желимо политиканску игру Демократске странке по овом питању" него, како је рекао, истину и ефикасан рад надлежних државних органа како би овај проблем с млеком био решен у што краћем року.

Он је поводом објављивања тих резултата и свега онога што се протеклих дана дешава у вези са млеком оптужио владајућу странку у покрајини за политиканство јер је, како је навео, мимо званичне процедуре и утврђене државне линије у том процесу покренула "политичку акцију да сакрије сопствене афере, да обмањује јавност и грађане као и да владу Србије која управо делује на откривању афера оптужи да је афераш".

Мировић је додао да је "невероватна политиканска злоупотреба на најосетљивијем питању здраве исхране посебно деце".

Он је оценио да је политичка конкуренција СНС злоупотребила исхрану деце стављајућу ово питање у медијски фокус, што је, како је рекао, недопустиво.

Потпредседник СНС је поводом објављивања резултата анализе млека на афлатоксине рекао да изношење тих података преко твитера представља приватну злоупотребу од стране покрајинског секретара Јешића.

Из такве политиканске игре, додао је он, стварају се услови за хаос у области пољопривредне производње јер нико не пита колико је сточара, посебно оних у Војводини "оштећено политиканском игром господина Јешића и ДС".

Мировић је оценио да је злоупотреба очигледно велика и добро осмишљена и организована нагласивши да је недопустиво да се, на граничним вредностима садржаја афлатоксина у млеку овако грубо игра и манипулише.

То је створило огромну штету пољопривреди Србије и представља покушај да се наш аграр уништи што влада Србије не може и неће дозволити, закључио је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи