Читај ми!

Вилхелм: Не зависи све од Немачке

Берлин неће постављати нове услове Србији за добијање датума за почетак преговора са Европском унијом, али не зависи све од Немачке, рекао немачки амбасадор Хајнц Вилхелм. Пред Србијом су кључне недеље, истакао Вилхелм.

Немачка не поставља Србији нове услове за добијање датума за почетак преговора са ЕУ, изјавио је немачки амбасадор Хајнц Вилхелм, наглашавајући да "не зависи све од Немачке".

Вилхелм је подсетио да добијање датума "зависи од исхода дијалога" Београда и Приштине и изразио наду да ће разговори у Бриселу, под покровитељством шефице европске дипломатије Кетрин Ештон, уродити плодом до 16. априла, када ће Европска комисија представити извештај Савету ЕУ, преноси Танјуг.

Немачки амбасадор истакао је да је званични Берлин задовољан што је први потпредседник српске владе Александар Вучић током "кључних недеља" за евроинтеграцију Србије посетио Немачку, а нарочито зато што се обратио члановима Бундестага.

"Немачки парламент треба да дâ зелено светло немачкој влади за одобравање датума Србији за почетак преговора. Пред Србијом су кључне недеље", истакао је Вилхелм.

Вилхелм је у изјави новинарима, приликом сусрета са студентима, учесницима програма "Добродошли у Немачку 2012", подсетио да ће средином марта Србију посетити немачка парламентарна делегација, а месец дана касније и заједничка делегација парламентараца Француске и Немачке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи