Читај ми!

Угљанин: Нова коалиција град води у банкрот

Није нам жао што нисмо у власти у Новом Пазару, рекао Сулејман Угљанин. СДА опстанак у коалицији условила хитним решавањем нагомиланих проблема и отклањањем последица незаконитих радњи, враћањем дугова и исплатом заосталих зарада и доприноса запослених у јавним службама, истакао председник Странке демократске акције.

Председник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин рекао је да његова странка не жали што више није део власти у Новом Пазару јер нова коалиција град води у "банкрот".

"Не жалимо што више нисмо у власти. СДА је опстанак у коалицији условила хитним решавањем нагомиланих проблема и отклањањем последица незаконитих радњи које је установио државни ревизор, враћањем дугова и исплатом заосталих зарада и доприноса запослених у јавним службама", рекао је Угљанин за агенцију Бета.

Према његовим речима, за такво решење СДА је предложила стварање свеобухватне коалиције која би једино могла да те нагомилане проблеме разреши.

"Очигледно да другој страни није стало да се то реши. Напротив, иду у даљу агонију, уништавање Новог Пазара и његово вођење у банкрот. СДА је одлучила да се из тога повуче", рекао је Угљанин, који је и министар у Влади Србије.

Владајућу коалицију у Новом Пазару до јуче су предводили СДА и Санџачка демократска партија. На јучерашњој седници смењени су сви функционери СДА и оформљена нова владајућа коалиција.

Поводом јучерашњег почетка наставе на босанском језику, Угљанин је рекао да је то "корак напред у поштовању људских и културних права бошњачке мањине".

"То је експериментална настава у по једном одељењу свих разреда основних и средњих школа. Предвиђено је да се као редовни предмет уведе од следеће школске године и мислим да је то један корак напред у поштовању људских и културних права Бошњачке мањине", рекао је Угљанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи