Читај ми!

Влада Србије ефикасна и стабилна

Влада ради ефикасно и с пуним капацитетом, каже Жарко Обрадовић. Ми имамо примарни задатак да подигнемо животни стандард грађана, да се отворе нова радна места", рекао је Обрадовић за јагодинску Палма плус.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Жарко Обрадовић изјавио је да влада ради ефикасно и с пуним капацитетом.

"За ову владу су од почетка кренуле приче да неће издржати мандат, а видите да је врло ефикасна. На седници владе ми немамо никаквих проблема нити било које искре неразумевања или несарадње. Морам да кажем да је скоро прошло 200 дана од како је влада формирана, а да она ради са пуним капацитетом", изјавио је Обрадовић за јагодинску телевизију Палма плус.

Он је подсетио да се и за претходну владу, чији је такође био члан, говорило да неће издржати мандат и да ће уследити избори, а да се то није догодило.

"Рекао сам пре неки дан да постоје жеље и амбиције многих кругова да ова влада не испуни цео мандат и оних кругова којима не одговара државна политика везана за Косово и Метохију, живот наших људи тамо, затим политика везана за евроинтеграције", указао је Обрадовић.

Он је нагласио да има оних који су заинтересовани да виде докле ће ићи борба против криминала и корупције, а многима не одговара стабилан финансијски систем.

"Ми имамо примарни задатак да подигнемо животни стандард грађана, да се отворе нова радна места. Подсетио бих да смо већ у фебруару 2013. године, а пре њеног формирања је било речи да нећемо имати новца за плате у новембру и децембру", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да је председник владе постигао "фантастичне резултате у дијалогу с Приштином не угрожавајући положај и права Срба и неалбанаца на Косову и Метохију и не доводећи у питање државну политику везану за статус Косова и Метохије".

Он је подсетио и на изборне резултате за три покрајинска посланика у Војводини и рекао да су се издвојиле три странке - Српска напредна странка, Демократска странка и коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

"То призивање избора садашњој коалицији апсолутно не може да штети. Ми смо јаки. Е, сад, зашто их други призивају? Ја мислим не зато што очекују да ће бити бољи на изборима, него зато што би желели да влада не постоји и да се заустави овај процес рада владе", закључио је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи