Стефановић: Власт као леп излог

Актуелна влада показала одређени напредак и жељу да нешто уради само у борби против корупције и криминала и око Косова и Метохије, због чега ће ванредни парламентарни избори бити одржани до краја године, оценио функционер ДС-а Борислав Стефановић.

Функционер Демократске странке Борислав Стефановић оценио је да је актуелна влада показала одређени напредак и жељу да нешто уради само у борби против корупције и криминала и око Косова и Метохије, због чега ће ванредни парламентарни избори бити одржани до краја године.

"Ова власт је као нека продавница која има јако леп излог и у том излогу имате један модел који је окићен најсавременијом одећом и накитом и који шљашти. Тај модел је Александар Вучић. Кад уђете у ту продавницу на рафовима нема ништа сем прашине и паучине", рекао је Стефановић.

Избори ће бити одржани до краја године, каже Стефановић, јер "ако Вучић хоће да води борбу против корупције, он мора да крене на своје коалиционе партнере".

"Кад крене на коалиционе партнере који се састају са представницима мафијашког клана Дарка Шарића, који су водили највеће привредне системе у Србији и уништили их, тог момента морамо имати превремене изборе", навео је Стефановић.

Стефановић је додао и да је ДС "заиста у консолидованом стању", али да странци не одговара да ванредни парламентарни избори буду сада, већ што касније.

У Клубу одборника Скупштине града Краљева, где је био гост Градског одбора ДС-а, Стефановић је поновио да ДС никад неће ући у коалицију са Млађаном Динкићем, да се актуелна влада за седам месеци задужила три пута више него претходна, и да је за то време дошло до поскупљења свега, а порасли су незапосленост и дефицит.

Функционер ДС-а је упитао шта је са предизборним обећањима странака које се налазе у актуелној власти, међу којима су оснивање Канцеларије за брзе одговоре и департизација.

Стефановић је рекао да су разговори у Бриселу били тешки и изразио наду да су они на путу постизања договора за српске институције и њихов опстанак на Косову и Метохији.

"Влада предузима свој део одговорности у једном тешком процесу који треба да резултира тешко постигнутим компромисима. Док су били у опозицији мислили су да је то врло једноставно и знали су да критикују нас који смо то радили много мање него они. Сматрам да је ова власт отишла много даље него ми икад и у том смислу, а ми им нећемо отежавати посао, него ћемо их подржати", навео је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи