Читај ми!

ЛДП: Рачун за лоше вођење ЕПС-а

Нови предлог тарифног система за електричну енергију доказ је да су влада и министарка енергетике Зорана Михајловић слагали јавност када су у августу најављивали враћање јефтиније дневне тарифе, оценио је ЛДП.

Либерално-демократска партија оценила је да је нови предлог тарифног система за електричну енергију доказ да су влада и министарка енергетике Зорана Михајловић слагали јавност када су у августу најављивали враћање јефтиније дневне тарифе.

Цена струје ће, како упозорава ЛДП, уместо тога ускоро бити увећана по неколико основа, а резултат ће бити то да ће грађани Србије поново финансирати неефикасност ЕПС-а, одбијање реформи и партијско управљање тим предузећем.

"Уместо појефтињења за оне који одговорно троше струју, прецизне заштите најугроженијих и модернизације управљања у ЕПС-у, влада кажњава управо оне који су и иначе најодговорнији потрошачи и тражи ново задужење за ЕПС-а. Највећи дужници ЕПС-у су неуспешне државне фирме, монополисти и губиташи које влада и даље штити, а цену за то плаћању они који се понашају одговорно и најсиромашнија домаћинства у земљи", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Држава, како наводи та странка, намерава да подигне цену струје у ноћној тарифи, да смањи границу за прелазак у црвену тарифу, за пролеће најављује и формално повећање цене киловат часа, и истовремено покушава да осигура невероватно задужење за ЕПС-а од скоро 500 милиона евра које ће платити порески обвезници.

"Најгоре је што за седам месеци власти нове владе нема ниједне промене и системске реформе која би од ЕПС-а и енергетског система направила модеран и одржив систем. Уместо тога, у ЕПС-у су направљени додатни хаос и дугови, а систем доведен на ивицу функционисања", закључују у ЛДП-у.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи