Читај ми!

Стевановић не преговара са Петровићем

Није тачно да Верољуб Стевановић преговара са бившим потпредседником Душаном Петровићем, саопштила је странка Заједно за Шумадију. Покрет за Жупу постао део УРС-а.

Управни одбор странке Заједно за Шумадију саопштио је да није тачно да лидер те странке Верољуб Стевановић преговора и да ће се у Шапцу састати са народним послаником и бившим потпредседником Демократске странке Душаном Петровићем.

Истовремено Управни одбор је истакао да је председништво Уједињених региона спремно да разговора о сарадњи и евентуалном приступању тој коалицији.

"Стиче се утисак као да неко хоће, путем медија, да изда директиве политичким партијама, јер није прошло ни месец дана од нашег демантија неистине о преласку посланика Заједно за Шумадију у посланички клуб Душана Петровића", наведено је у саопштењу Информативног центра Заједно за Шумадију.

У саопштењу се додаје да они поздрављају сва залагања за регионализацију и децентрализацију Србије, па и промену Петровићевог става о том важном друштвеном питању, тим пре што је реч о "познатом политичару и архитекти владавине Демократске странке из које је недавно искључен".

"Као странка оснивач Уједињених региона Србије, позивамо све новонастале регионалистичке и децентралистичке покрете, удружења и угледне појединце - заговорнике ових идеја да се слободно обрате председништву УРС-а које је увек спремно да разговара и одлучује о видовима сарадње и евентуалном приступању УРС-у", наведено је у саопштењу.

Чланица Председништва Уједињених региона Србије (УРС) Верица Калановић изјавила је да не види ниједан разлог због кога би председник странке Заједно за Шумадију, која је део УРС-а Верољуб Стевановић, "рушио нешто што је сам формирао" и пришао некој другој странци.

"Ако ми постављате питање да ли ће Стевановић да приђе некој икс партији која је на помолу, па Стевановић је формирао УРС и не видим ниједан разлог да руши нешто што је сам формирао и где је заменик председника", рекла је Калановићева, одговарајући на питања везана за написе у појединим медијима о повезивању Душана Петровића, искљученог из ДС-а, и Стевановића.

Калановић је рекла и да деманти који је стигао из Крагујевца показује да је УРС партија са јаким појединцима који имају све више и резултата и поверења код грађана Србије.

Група грађана "Покрет за Жупу" приступио је данас Уједињеним регионима Србије, а функционерка УРС-а Верица Калановић поручила је да је УРС право место за најуспешније лидере са локалног, регионалног и националног нивоа.

Наглашавајући да је УРС од данас богатији за још једну локалну групу грађана, Калановић, која је чланица Председништва УРС, рекла је да тај покрет наставља са политиком да је право место за најуспешније људе у Србији на локалном, регионалном и национоланом нивоу иза којих су резултати и који у центру пажње имају човека.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи