Читај ми!

Разлаз СДП и СДА Санџака

Смена власти у Новом Пазару. Досадашња владајућа коалиција у којој су били Санџачка демократска партија и Странка Демократске акције се распала после вишемесечне кризе и многобројних проблема у функционисању градских институција. Смењен председник Скупштине Фуад Баћићанин.

Санџачка демократска партија данас је успела да обезбеди кворум за одржавање седнице Скупштине Новог Пазара без коалиционог партнера СДА Санџака. На заседању одборници су сменили председника Скупштине Фуада Баћићанина из СДА Санџака. За новог председника Скупштине изабрана је Садија Плојовић из СНП-а.

Уз 17 одборника СДП, седници Скупштине присуствовали су четири одборника Санџачке народне партије (СНП) и два одборника Српске напредне странке (СНС), а кључно 24. место у локалном парламнту, неопходно за кворум, обезбедила је одборница опозиционе Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Хедија Шкријељ.

После годину и по дана коалиционе власти СДП, чији је оснивач Расим Љајић, и СДА Сулејмана Угљанина, те две странке данас су се дефинитивне разишле. Те две партије годинама су имале оштре сукобе, а у последњих неколико месеци била је присутна криза власти у Новом Пазару.

Председник Извршног одбора Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Сеад Шаћировић рекао је да је у Скуштини Новог Пазара на сцени корупцијско-мафијашко-политичка ујдрма у режији Санџачке демократске партије и да је због тога једна опозициона одборница из БДЗ приступила власти.

Комантаришући одлуку одборнице БДЗ Хедије Шкријељ да данас присуством Скупштини обезбеди кворум, Шаћировић је рекао да је политичка групација Расима Љајића нечасним радњама дошла до особе са слабим моралним кредибилитетом, којој карактер ништа не значи.

"Ми смо имали став да никоме не пружимо већину, али Хедија Шкријељ је сама отишла на Скупштину и обманула наше бираче", рекао је Шаћировић.

Одборници СДА Санџака нису дошли на заседање, а од десет одборника опозиционе БДЗ, девет није дошло на заседање, али је кворум обезбедила Шкријељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи