Жандармерија помаже општинама у Војводини

Неопходно је преиспитати постојеће одредбе казнене политике које се односе на међунационалне инциденте и убрзати процесуирање таквих случајева, сложили су се премијер Ивица Дачић и председник покрајинске скупштине Иштван Пастор.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор сложили су се да треба преиспитати постојеће одредбе казнене политике које се односе на међунационалне инциденте, као и да је неопходно убрзати процесуирање таквих случајева пред правосудним органима.

На састанку у Новом Саду договорено је да се у општинама у којима су у последње време уочени инциденти, који наносе штету међунационалним односима и изазивају узнемиреност грађана, поред полиције по потреби ангажују и припадници Жандармерије, саопштила је Полицијска управа у том граду.

Закључено је, такође, да треба предузети све остале неопходне мере како би се очувао позитивни тренд смањења броја оваквих инцидената, какав је забележен последњих година.

Договорено је, такође, да се појача присуство припадника полиције у срединама у којима је повећан број кривичних дела ситне крађе и да се ефикасним ангажовањем свих надлежних органа учврсти поверење грађана у спремност и способност државе да очува њихову личну и имовинску безбедност.

Како је наведено у саопштењу, Дачић и Пастор наставиће интензивну и конструктивну сарадњу са заједничким циљем да остварују миран и безбедан живот свих грађана АП Војводине, без обзира на њихову националну и верску припадност.

У истом циљу, наредних недеља биће одржан и заједнички састанак министра унутрашњих послова, руководства Дирекције полиције и начелника свих полицијских управа у Војводини са Саветом за безбедност покрајинске скупштине, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи