Читај ми!

Јовановић критикује државни врх

Никоме у Србији у овом тренутку није јасно шта је тачно договорио државни врх, са каквим прецизним инструкцијама Дачић иде у Брисел, где су границе договора који као земља желимо и ко ће сносити политичку одговорност за резултате тих разговора, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић критиковао је државни врх што није изашао у јавност са јасним ставом са каквим инструкцијама премијер Србије Ивица Дачић иде у Брисел на наставак преговора са Приштином.

"Србија није ни у ратном стању ни у ванредним околностима. Зато нема потребе да се земља траумира драматичним најавама састанка државног врха, а да се онда после тог састанка од јавности побегне, пошаље порука о јединиству, а пред камере пошаље саветник председника Републике који понови бесмислене фразе без икаквог садржаја", навео је Јовановић у писаној изјави за медије.

Никоме у Србији у овом тренутку није јасно шта је тачно договорио државни врх, са каквим прецизним инструкцијама Дачић иде у Брисел, где су границе договора који као земља желимо и ко ће сносити политичку одговорност за резултате тих разговора, додао је лидер ЛДП-а.

Запитао је зашто се "по ко зна који пут инсистира да је државни врх остао јединиствен, ако су у међувремену тврдили да никаквог нејединства није ни било".

"Јавности се до сада нису обратили ни председник, ни премијер, ни први потпредседник Владе, па се земљи шаље порука да сви беже од јасног предочавања земљи шта је очекује и да ли је оно што се носи у Брисел нека нова политика, пошто се у тексту резолуције коју је усвојила Скупштина уопште не помињу елементи плана за север Косова око којих је данас наводно постигнута сагласност", навео је Јовановић.

Неке назнаке тог "плана постојале су у "Николићевој платформи", нашле су се у образложењу Резолуције, али никада нису усвојене у парламенту као оквир за преговоре, напоменуо је он.

Јовановић сматра да грађани Србије нису на изборима бирали саветника председника, него су гласали за Николића, Дачића, Вучића, Динкића, који су формирали Владу и који су, како је навео, дужни да стану пред грађане Србије и кажу шта је то што тражимо у Бриселу.

"Док се то не деси, јавност ће спекулисати, Срби на Косову бити у неизвесности, а цела земља под утиском да се кључни политички актери измичу пред одговорношћу и да ће пред изборе покушати да оперу руке од свих негативних и тешких последица преговора", закључио је лидер ЛДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи