Читај ми!

Пантић: Не прихватамо притиске из Брисела

На Србију се из Брисела врши огроман притисак како би угасила своје институције на северу Косова, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић. Срби са Косова то неће прихватити, навео је Пантић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић рекао је да се на Србију из Брисела врши огроман притисак како би угасила своје институције на северу Косова и додао да косовски Срби то неће прихватити.

"Оно што је најбитније што би Влада Србије и међународна заједница морале да знају јесте да Срби никада неће пристати да изађу на изборе које би организовала Приштина и да и Влада и међународна заједница морају да уваже резултате референдума који је одржан пре тачно годину дана на коме су грађани веома јасно рекли да не желе албанске институције", рекао је Пантић за Радио Косовска Митровица.

Према његовим речима, у случају распуштања српских институција створио би се безбедносни вакуум јер нико не би могао да врши власт на том делу територије и то би био проблем и за Владу Србије и за међународну заједницу.

"Ја сам сигуран да то није у интересу никоме и да премијер Дачић неће подлећи притисцима у Бриселу у наставку дијалога и да неће одустати од финансирања и рада институција Србије на овом делу Покрајине", рекао је Пантић који је и председник Општине Косовска Митровица.

Он је изразио бојазан да би албански екстремисти могли извршити напад на припаднике међународних мисија на северу Косова за који би било окривљени Срби што би изазвало реакцију међународне заједнице.

Циљ те интервенције би био да се Срби натерају да прихвате институције Косова или, у супротном, напусте Косово.

Према његовим речима, споразум о интегрисаној контроли административне линије не спроводи се у пуној мери јер је неповољан по Србе који га никада неће прихватити "као нешто што је добро" за њих.

"То је порука премијеру Србије Ивици Дачићу да више не чини уступке у Бриселу, да не договара оно што не може да се спроведе на терену јер Срби, понављам, никада неће пристати да буду део независног Косова", рекао је Пантић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи