Читај ми!

План испуњен 88 одсто

Четворогодишњи план усклађивања домаћег законодавства с правним нормама ЕУ испуњен је 88 одсто, саопштила Канцеларија Владе Србије за европске интеграције.

Национални програм за интеграцију у ЕУ (НПИ) - четворогодишњи план усклађивања домаћег законодавства с правним нормама ЕУ, испуњен је 88 одсто, саопштила је Канцеларија Владе Србије за европске интеграције.

Како се наводи у Извештају о спровођењу НПИ-ја који је усвојен на јучерашњој седници владе, од укупно планирана 1.172 прописа, закона и подзаконских аката, усвојено је 1.030, а припрема се доношење новог документа за следеће фазе еврорпске интеграције.

Према резултатима Извештаја који је сачинила Канцеларија, НПИ је у односу на планиране обавезе за четврто тромесечје 2012, у целини, а узимајући у обзир унапред извршене обавезе, као и обавезе заостале из ранијих периода, испуњен 51 одсто, односно од планирана 94 прописа усвојено је 48.

У саопштењу се истиче да је због добијања статуса кандидата и предстојећег ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, потребно донети нови документ, Национални програма за усвајање правних тековина ЕУ који ће се примењивати у следећим корацима у процесу европске интеграције Србије.

Припрема тог документа је завршној фази и на његовој изради ангажована су сва тела Владе надлежна за координацију процеса приступања ЕУ, додаје се у Иавештају.

Када почну приступни преговори са ЕУ, Национални програм ће одражавати и резултате процеса преговора и обухватаће све законодавне активности и реформске процесе које је потребно предузети ради испуњавања мерила за отварање преговора у сваком од 35 поглавља, као и за њихово затварање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи