Читај ми!

Халбауер: Штрпце позитиван пример

Општина Штрпце позитиван пример на Косову, оценио командант Кфора Фолкер Халбауер приликом посете том месту. Имајући у виду суживот Срба и Албанаца и све лепоте овог места, као и унапређену инфраструктуру, Штрпце је добар пример у сваком смислу, рекао Халбауер.

Командант Кфора, немачки генерал Фолкер Халбауер, посетио је општину Штрпце и том приликом оценио да је ова општина позитиван пример на Косову.

Хајбауер се састао са градоначелником Штрпца Братиславом Николићем и руководством општине. Како се наводи у саопштењу општине, Генерал Халбауер је истакао да је импресиониран оним што је могао да види долазећи у Штрпце, али и оним што већ зна о Штрпцу.

Градоначелник Николић је свог госта упознао са тренутном општом ситуацијом у овој општини, а посебан акценат током састанка стављен је на безбедност и економске потенцијале као предуслов за развој општине.

"Успех о којем сви данас говоре, када је Штрпце у питању, управо је постигнут зато што се моји сарадници и ја нисмо бавили високо политичким темама. Не може један локални лидер да води високу политику, јер онда неће имати времена за локалне проблеме", рекао је Николић.

Градначелник Штрпца истиче да је поносан на то што се о Штрпцу свуда говори у позитивном контексту и нагласио да ово место у перспективи има велику шансу за економски развој.

Николић је уверен да ће већ у мају бити познато ко ће бити инвеститор пројекта развоја туристичког центра Брезовице, који ће понудити око 3.000 радних места.

Командант Кфора Фолкер Халбауер каже да је долазећи у Штрпце видео велики напредак у смислу квалитетније инфраструктуре, уређених улица и тротоара.

"Долазећи у Штрпце имао сам утисак као да долазим у место које се налази у мојој земљи, Немачкој. Знајући да је у Штрпцу на делу суживот Срба и Албанаца и имајући у виду све лепоте овог места, као и очигледан напредак у инфраструктурном смислу, могу да закључим да је Штрпце позитиван пример у сваком смислу", рекао је Халбауер.

Командант Кфора је честитао градоначелнику и његовим сарадницима на напретку и резултатима које су постигли, а градоначелнику Николићу уручио плакету команде Кфора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи