Читај ми!

Ђукић Дејановић: Влада није нокаутирана

Информација да се премијер Ивица Дачић састајао са члановима клана Дарка Шарића није окрњила ни његов ни кредибилитет Владе Србије, каже Славица Ђукић Дејановић.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије и министарка здравља Славица Ђукић Дејановић оценила је да информација да се премијер Ивица Дачић састајао са члановима криминалног клана Дарка Шарића није окрњила ни његов ни кредибилитет Владе Србије.

"Влада није нокаутирана. Институције система функционишу. Постигли смо добре резултате на европском путу, у привлачењу инвестиција и у борби против криминала и корупције. Нема сумње да они којима се то не свиђа баш и желе да нападају Ивицу Дачића као персонификацију Владе, управо да би минимизирали њен учинак", рекла је Ђукић Дејановић за Вечерње новости.

Министарка здравља се заузела да се испита сваки детаљ Дачићеве комуникације са било киме и да се све санкционише, уколико има елемената кривичног дела.

"Институције државе даће одговор и на то питање, а грађани ће на крају да процењују има ли ко политички кредибилитет или не", рекла је она и додала да није имала информације о тим састанцима.

Ђукић Дејановић је рекла да не верује да иза тих напада у медијима стоји неко од партнера из владајуће коалиције.

"Колико видим, партнери су искључиво посвећени раду. Министри практично раде од јутра до мрака. Сумњам да би неко лично улагао толику енергију у успех Владе, а да је руши изнутра. То би било нелогично", оценила је функционерка СПС-а.

Она је рекла да односи СПС-а и Српске напредне странке нису нарушени након те афере и да је комуникација на седницама Владе врло коректна.

Говорећи о евентуалном ускраћивању подршке СПС-а Демократској странци у Београду, Ђукић Дејановић је рекла да о томе још није било речи ни у партији ни у владајућој коалицији.

"То је питање за неке друге који би требало да одлуче шта ће и како ће. Београђани заслужују најспособнију власт. Много тога се дешава и сваки нови талас догађаја даје нови вео за нова венчања", рекла је она.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи