Читај ми!

Николић у посети Азербејџану

Председник Србије Томислав Николић је у посети Азербејџану где ће разговарати с председником Илхамом Алијевим и премијером Артуром Расизадеом.

Званични део посете Азербејџану председник Србије започеће данас сусретом са председником те земље Илхамом Алијевим.

Николића и његову супругу Драгицу јуче је на аеродрому у Бакуу дочекао први потпредседник владе Јагуб Ејубов, преноси азербејџанска новинска агенција АПА. После тога су Николић и Ејубов имали кратак протоколарни разговор у ВИП салону аеродрома.

Председник Азербејџана Алијев и његова супруга Мехрибан приредили су потом неформалну вечеру за председника Србије и његову супругу.

Током Николићеве посете Азербејџану која се завршава у суботу, 9. фебруара, биће потписани Декларација о стратешком партнерству и споразуми о сарадњи у области информационих и комуникационих технологија и ветеринарства.

Николић ће са премијером Азербејџана Артуром Расизадеом разговарати током радног ручка.

Теме су и узајамно укидање виза што је предложила Србија, и снабдевање гасом.

У једном од централних паркова у Бакуу биће октривен споменик Николи Тесли и отворена изложба о Иви Андрићу, у сарадњи Музеја Града Београда и Дипломатске академије Азербејџана.

Николићева супруга Драгица имаће одвојени сусрет у председничкој палати са супругом председника Алијева, Мехрибан Алијевом. 

Председник Србије ће се у суботу састати са председником Скупштине Азербејџана Огтајем Асадовим, и положиће венац на споменике Хајдару Алијеву и Палим борцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи