Читај ми!

Стефановић: Истрага, па одлука о изборима

Коначни став СНС-а о изласку из Владе биће познат када државни органи заврше истрагу поводом "случаја Шарић", изјавио председник Скупштине Србије и потпредседник СНС-а Небојша Стефановић. Избори зависе искључиво од резултата Владе и расветљавања афера, истиче Стефановић.

Председник Скупштине Србије и потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да ће коначни став СНС-а о изласку из Владе Србије бити познат када државни органи заврше истрагу поводом "случаја Шарић".

Мора се утврдити шта је истина, а шта су медијске спекулације и зато ћемо сачекати, јер не желимо никога да подржавамо, ни да штитимо, рекао је Стефановић за Новости.

Стефановић је истакао да са онима који су се огрешили о закон, ако се то докаже, СНС неће бити спремна да сарађује.

Очекујем да државни органи, којима пружамо пуну подршку, посао обаве до краја и да нас обавесте шта су резултати истраге и које се законске мере предузимају. Сачекаћемо, али не бесконачно, рекао је Стефановић, напомињући да је СНС у Владу ушла због реформи и због борбе против корупције.

Говорећи о шансама за изборе ове године, он је констатовао да је данас мали број људи који с прецизношћу могу да кажу да ли ће их бити или не.

Уколико видимо да не постоји сагласност да идемо ка ЕУ, да се боримо против корупције и криминала, али и када би неко покушао да спречи откривање афара у Развојној банци Војводине, "Галеници" или "случају Шарић", изаћи ћемо пред грађане и рећи да за нас у таквој Влади нема места, нагласио је Стефановић.

Он негира да термин за ванредне парламентарне изборе зависи од тога хоће ли Србија добити датум за преговоре са ЕУ у јуну.

Важно је, како је рекао да добијемо датум, али "избори зависе искључиво од резултата Владе и расветљавања афера".

Нама би било у политичком интересу да идемо на изборе већ данас, јер бисмо на свим бирачким местима направили далеко бољи резултат, сматра Стефановић.

Ни о евентуалним изборима у Београду, према његовим речима, ниједан орган СНС није доносио одлуку, али ће се могуће решење знати после седнице Главног одбора странке, која ће бити ускоро.

Стефановић је, када је реч о власти у Београду, приговорио да нема великих пројеката, да је град презадужен, нема нових инвеститора, недостаје визија градоначелника шта треба урадити у наредним годинама, и да је уз то доста корупционашких афера у градским предузећима и ненаменског трошења новца.

Борбу против корупције и криминала желимо да пренесемо и на Београд, најавио је потпредседник СНС.

Дали смо Ђиласу довољно времена и конкретна решења која су у интересу грађана. Међутим, наше сугестије нису прихваћене, закључио је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи