Читај ми!

Цунозаки: Унапређени односи Србије и Јапана

Амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки завршава свој четворогодишњи мандат. Односи две земље су унапређени, остварене су прве званичне посете, а грађанима Србије више не треба виза за посету Јапану, каже Цунозаки.

Тошио Цунозаки завршава свој мандат амбасадора Јапана у Србији, а у разговору за РТС наглашава да су Токио и Београд у последње четири године унапредили односе.

"Остварена је прва званична посета српског председника Јапану, Србији је додељен јенски кредит за обнову термоелектране Никола Тесла и укинуте су визе грађанима Србије за посету Јапану", рекао Цунозаки. 

Амбасадор Цунозаки Србију ће памтити по гостопримству, али и солидарности која је исказана након катастрофе у Фукушими.

"И у Србији и у Јапану имамо обичај да кажемо 'пријатељ се у невољи познаје'. Када нас је погодио земљотрес био сам изненађен колико је овде солидарности било. Људи у Србији су ми баш то рекли, пријатељ помаже када је тешко. Када је нама било тешко одавде смо добили помоћ", рекао је досадашњи амбасадор Јапана.

Из Србије Цунозаки ће понети много лепих успомена, али и књиге и иконе које је добио на поклон. Пријатељима ће понети ћилиме и ајвар, каже, а "добро вино и ракију себи".

Када се врати у Јапан, Цунозаки ће, највероватније, постати инспектор у Министарству спољних послова.

"Мој посао ће бити да обилазим свет и проверавам да ли амбасаде и конзулати раде како треба и да ако нешто није у реду дођем и то испитам. Надам се да ће амбасада у Србији радити нормално и да нећу морати да долазим, мада се надам и да ће бити прилике да поново дођем", рекао је Цунозаки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи