Читај ми!

ДСС: Успостављање "трговачке формуле"

Састанак Томислава Николића и Атифете Јахјаге протекао је у успостављању "трговачке формуле" за север Косова, рекао је шеф посланичке групе ДСС-а Слободан Самарџић. Србија ће до пролећа признати Косово, навео Самарџић.

Шеф посланичке групе Демократске странке Србије Слободан Самарџић оценио је да је састанак председника Србије Томислава Николића и председнице привремених институција на КиМ Атифете Јахјаге протекао у успостављању "трговачке формуле" за север Косова.

"Николић и Јахјага као да су успоставили 'трговачку формулу' за аутономију Срба на северу Косова. Србија је српемна да призна незавиност и то до априла, јер се затим очекује да добије и датум за почетак преговора за чланство у ЕУ", рекао је Самарџић новинарима у парламенту.

Према његовим речима, Николић је после јучерашњег састанка опширно говорио шта је рекао Јахјаги и она њему, а тек на крају да се под "оваквим условима не може постићи споразум са Косовом".

"О каквом је то споразуму реч", упитао је Самарџић и рекао да је постизање споразума први чин формалног признавања независности Косова.

У прилог томе да је постигнута, како је назвао, трговачка формула, Самарџић је цитирао и високу представницу ЕУ Кетрин Ештон која је навела да је главна тема разговора Николића и Јахјаге била север Косова.

"Србија ће до пролећа признати Косово, а за то ће искамчити неки степен аутономије за Србе са севера покрајине. То је пут без повратка", закључио је Самарџић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи