Читај ми!

УРС: Половином марта програм за Београд

Уједињени региони Србије најавили да ће половином марта представити програм за Београд, у оквиру припрема за изборе у Земуну и Вождовцу, али и за изборе на нивоу целог града уколико дође до њиховог расписивања.

Половином марта Уједињени региони Србије ће представити програм за Београд, у оквиру припрема за изборе у Земуну и Вождовцу, али и за изборе на нивоу целог града уколико дође до њиховог расписивања, најављено из те странке.

"Евентуално расписивање избора у Београду не зависи од УРС, али нам је јасно да ће бити избора у Земуну и Вождовцу. Ми се спремамо за изборе у Земуну и Вождовцу и за евентуално расписивање избора у граду", рекао је члан Председништва УРС Мирослав Чучковић.

Чучковић је на конференцији за новинаре навео и да је "ситуација таква да су УРС прионули на посао израде модификованог програма за Београд".

"Ми смо на претходне изборе изашли са веома добрим, нимало претенциозним програмом, али ти избори су били у сенци дуела Драгана Ђиласа и Александра Вучића. Данас је јасно да њих двојица нису више лидери који ће бити такмаци у евентуалној утакмици у Београду и по први пут УРС гаји наду да ће програми опредељивати грађане, а не личности", навео је Чучковић.

Додао је да ће окосница тог програма и даље бити измена Статута, формирање нових општина у Београду, евентуално "издвајање" неких, попут Обреновца, развој пољопривреде...

"Све ово ћемо представити половином марта и бићемо поносни на то уколико нам Београђани дају поверење", нагласио је Чучковић.

Портпарол УРС-а Марко Селаковић навео је да та странка свакодневно на терену реализује дата обећања и програм - у области децентрализације, економског опоравка земље, растерећења привреде, наставку пута ка Европској унији.

Активности лидера УРС-а и министра финансија и привреде Млађана Динкића, потпредседнице Владе Србије за европске интеграције Сузане Грубјешић, министарке за регионални развој и локалну самоуправу, према његовим речима, свакодневно су окренуте ка реализацији тих циљева.

"Највећи добитак рада Сузане Грубјешић је што датум за почетак преговора више није пејзаж у магли, већ реалност. Уверени смо да ова влада има снаге да на добар начин настави европски пут и јасно опредељење да се ствари у овој земљи покрећу", навео је Селаковић.

Додао је да је од дневно-политичких конфликата важније да Србија има мир, стабилност и перспективу, као и да је тајна доброг рада владе у тимском раду и то што сви раде свој посао и оно што најбоље зна.

"Докле год је тако и докле год се ради тимски постојаће јасна перспектива за ову земљу, народ, за сваки град и регион", закључио је Селаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи