Читај ми!

Динкић: Неће бити ванредних избора

Млађан Динкић изјавио да ванредних избора неће бити и да се слаже са оценом вицегувернера Веселина Пјешчића да би они донели неизвесност у привреди и пад вредности динара.

Министар финансија и привреде и лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је да ванредних избора у Србији неће бити и да се потпуно слаже са оценом вицегувернера Народне банке Србије Веселина Пјешчића да би они донели неизвесност у привреди и пад вредности динара.

"Мислим да њих неће бити и да је то све прича ради приче која је мени више досадила. Потпуно делим мишљење вицегувернера и можда треба питати људе из привреде шта они мисле о изборима", рекао је Динкић после састанка са представницима компанија из ИТ сектора.

Динкић је подвукао да од организовања ванредних избора неће бити ништа и да је бесмислено више о томе разговарати.

Министар Динкић рекао је да у буџету за ову годину никаква средства нису планирана за ЕПС, нити ће их бити, нити је то тој компанији потребно.

Динкић је у изјави новинарима истакао да држава ЕПС-у може само да да индиректну моралну подршку, али да је све у њиховим рукама.

ЕПС треба прво да помогне сам себи, јер има могућност да из сопствених резерви и сопственим активностима на реструктурирању буде стабилна компанија, рекао је министар.

Динкић је нагласио да држава неће дати гаранције ниједном јавном предузећу за кредите, осим ако они нису развојни или ако није реч о некој новој инвестицији, а за текућа пословања свако јавно предузеће мора да нађе унутрашње резерве и да направи унутрашње реформе.

О новом аранжману са ММФ-ом у мају 

Министар Млађан Динкић изјавио је да ће преговори са ММФ-ом о новом аранжману почети у мају и да ће бити окончани до краја јуна, ако буду успешни.

 

"Имајући у виду да од њих не тражимо никакав новац, ни за буџет ни за девизне резерве, онда просто нема разлога за неку журбу", рекао је Динкић.

Како је објаснио, Србији није потребан кредит од ММФ-а за буџет јер је буџетски дефицит у јануару био мањи од планираног.

"Имамо довољно средстава за финансирање свих потреба државе у наредних шест месеци", рекао је Динкић.

Он је додао да је договорено са ММФ-ом да преговори о новом аранжману почну у мају, јер ће до тада бити јасни резултати привредних кретања у прва четири месеца ове године, као и стање у буџету.

"То ће бити добар основ за разговоре. Оно што је било прошле године је неупоредиво са оним што ми очекујемо у 2013. години", рекао је Динкић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи