Читај ми!

ДС: Нерационално задуживање због канала

Министар Милан Бачевић је својим активностима везаним за изградњу канала Београд-Солун на путу да нас задужи за додатних 12 милијарди долара, поручује Демократска странка, додајући да је потписани протокол у Кини нерационалан.

Демократска странка саопштила је да ће се Србија захваљујући неконтролисаном задуживању ускоро наћи пред банкротством, а да је министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић "својим активностима везаним за изградњу канала Београд-Солун на путу да нас задужи за додатних 12 милијарди долара".

Министар Бачевић, како се додаје, потписао је у Кини протокол за пројекат од кога се у прошлом веку одустало, јер је неизводљив и нерационалан, и демократе од њега траже да им одговори на неколико питања.

"Шта је тачно договорио у Кини и шта је садржај потписаног протокола и како је изабран партнер који ће радити студију изводљивости", наводи се у саопштењу ДС.

Демократе питају министра и да ли је уговорена обавеза и да тај партнер спроводи евентуалне радове и на основу којих критеријума, али и да ли је реч о приватној иницијативи или је министар имао овлашћења Владе Србије да преговара о оволиком задужењу или евентуалној концесији.

Демократска странка, како се закључује, подсећа да је ова влада обавестила јавност да нема новца за бесплатне уџбенике за петаке, али да је спремна да се задужи 12 милијарди долара за потпуно "бесмислени изборни пројекат".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи