Читај ми!

Договор о Меморандуму о сарадњи

Србија и Македонија ускоро ће потписати заједнички Меморандум о сарадњи, који ће бити добра основа за сарадњу укупних система двеју држава, сагласили су се министри Никола Селаковић и Иво Ивановски.

Министарство правде и државне управе Србије је иницирало, а Министарство информатичког друштва и управе Македоније је прихватило да се ускоро потпише заједнички Меморандума о сарадњи, који ће бити добра и јака основа за сарадњу укупних система двеју држава, сагласили су се министри Никола Селаковић и Иво Ивановски.

Министри су новинарима, после састанка у Скопљу, рекли да се разговарало о заједничким плановима Србије и Македоније у области законодавства и да та два министарства заједнички раде на изради појединих закона.

Селаковић је прецизирао да постоје многе заједничке тачке два административна система, који су како је указао, настали из југословенске школе права и дуго су били идентични, а сада се разликују.

"Са наше стране стигла је иницијатива македонској да у најскорије време потпишемо Меморандум о садарадњи два министарства и премијери Србије и Мекадоније данас су најавили сарадњу две владе у областима које су битне за две државе, али састанак две владе је потребно добро припремити", рекао је Селаковић.

Он је подвукао да такав меморандум о сарадњи може да буде више него добра и јака основа за сарадњу укупних система Србије и Македоније.

Он је додао да два министарства такође, заједно раде на законима о општем управном поступку и нагласио да се очекује што скорије усвајање, како у Скупштини Србије, тако и у македонском Собрању, што ће још више омогућити боље функционисање две привреде.

"Познато је да административна и правна основа пружају сигурност за свако даље деловање", рекао је Селаковић.

Његов македонски колега потврдио је да Македонија ради на више закона међу којима је Закон о администрацији, као и два закона у вези са дијалогом Македоније са Европском унијом.

Ивановски је закључио да две државе имају много заједничких тема, али и заједничких планова.

Селаковић је био у државној делегацији коју је предводио премијер Ивица Дачић, а током дводневног боравка у Скопљу присуствовао и Светосавској академији поводом 27. јануара, који је македонска влада прогласила за национални и државни празник Срба у тој држави.

Министар је том приликом нагласио да је Срба било и пре Саве, али да Срби после Саве никада нису били исти и додао да је било оних који су тежили да досегну висину као што је досегао Свети Сава, али ниједном није успело оно што је њему - био је први правник, први законописац, први лекар, први просветитељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи