Читај ми!

Шанса коју Србија не сме да пропусти

Посета председника Николића Чилеу и сусрети са лидерима латинске и централне Америке отварају врата сарадњи од које сви можемо имати велику корист, каже саветник предсдника Марко Ђурић. У овом делу света живе пријатељи Србије и овде имамо предност коју не бисмо смели да пропустимо, поручује Ђурић из Чилеа.

Саветник председника Србије за спољну политику Марко Ђурић написао је на свом Фејсбук профилу да посета председника Томислава Николића Чилеу отвара врата сарадње са деловима света неслућених економских потенцијала у којима Србија има предност и не сме да је пропусти.

"Посета председника Николића Чилеу и сусрети са лидерима латинске и централне Америке отварају врата сарадњи из које сви можемо имати велику корист. Лидери европских земаља дошли су овде да покушају да продубе и искористе однос са делом света који има неслућени економски потенцијал", написао је Ђурић.

Навео је пример Чилеа као земље која има више него три пута већи БДП по глави становника од Србије, стабилан раст од шест одсто, као и изванредну државну управу и пословни амбијент, због чега се, како је навео, инвестиције сливају у ту земљу.

У овом делу света живе пријатељи Србије и овде ми имамо предност коју не бисмо смели да пропустимо, нагласио је Ђурић и навео да се посета делегације Србије коју предводи председник Николић приводи крају.

"Успешну посету приводимо крају веома охрабрени могућностима. Можемо, морамо боље", поручио је Ђурић.

Председник Србије Томислав Николић присуствовао је самиту шефова држава и влада латиноамеричких и карипских држава и ЕУ, током кога је имао низ билатералних сусрета.

На Самиту, под називом Алијанса за одрживи развој: Промовисање социјално одговорних инвестиција и инвестиција које доприносе заштити човекове околине, учествовало је око 45 светских лидера.

У делегацији коју предводи председник Србије су и министар спољних послова Иван Мркић и саветник председника Марко Ђурић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи