Читај ми!

Мркић у марту у Загребу

Министар спољних послова Србије Иван Мркић састао се у Чилеу са хрватском колегиницом Весном Пусић. Том приликом разговарали су о побошању односа две земље, а договорено је и да Мркић почетком марта посети Загреб.

Шефови дипломатија Србије и Хрватске, Иван Мркић и Весна Пусић, разговарали су у Чилеу, на маргинама самита ЕУ и Заједнице држава Латинске Америке и Кариба, а како преносе хрватски медији, Мркић је прихватио позив Пусићеве да посети Загреб почетком марта.

Мркић је рекао да је састанак био врло продуктиван. "Прошли смо кроз пуно тема и настојимо да у свакој од њих дође до неког напретка. Радимо и на неким конкретним договорима, али о томе ћемо детаљније када дођем у Загреб почетком марта", рекао је Мркић.

Пусићева је рекла да јој је драго што је Мркић пристао на долазак у Загреб и додала да одлично сарађује са српским колегом откад су почели да разговарају о односима Србије и Хрватске.

"То треба да буде пример за односе у региону и надам се да ћемо томе допринети нашом сарадњом", рекла је Пусићева.

Према њеним речима, дефинисана је листа тема о којима ће разговарати и за које ће се припремити.

"Прва тема о којој ћемо разговарати биће могућност наших прекограничних пројеката за које се спремамо и који су добра порука људима и с једне и друге странице границе", истакла је Пусићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи