Читај ми!

Кабинет: Угљанин ради у склaду са законом

Сулејман Угљанин обавља послове које му повери Влада или премијер, саопштено је из кабинета министра Угљанина, поводом писања појединих медија "да нико не може да се сети шта је урадио последњих пет година".

Министар без портфеља Сулејман Угљанин у актуелној влади, што је био случај и са претходном, ради у складу са Законом о влади и обавља послове које му повере влада или председник владе, саопштено је из Угљаниновог кабинета поводом писања појединих медија "да нико не може да се сети шта је урадио последњих пет година".

У саопштењу се наводи да је Угљанин задужен за рад Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја, која се бави проблемима 46 неразвијених општина широм Србије, у којима живи око милион становника.

"А колико кошта рад министра Угљанина најбоље сведочи овај податак - Канцеларија има буџет од четири и по милона евра. Значи, на сваког најугроженијег становника у Србији долази по четири и по евра. Стварно, бесрамно много", наводе у Угљаниновом кабинету.

Министров кабинет наводи да бављење том проблематиком не занима медије, јер је далеко од корупције, сензационализма и афера било које врсте, тако да у протеклом периоду јавност Србије није ни била упозната са свим оним што је урађено на том плану.

Угљанин, како се додаје, стоји на располагању свим медијима да детаљно презентује све оно што ради у оквиру поверених му послова и да представи резултате које на том пољу има, укључујући и рад на привлачењу страних инвеститора.

"Ни током прошлог мандата, а ни сада, у Скупштини Србије није покренуто питање рада министра Угљанина, те је било која врста анонимног дезинформисања јавности по новинама само израз немоћи оних који не могу да се похвале резултатима које има министар Угљанин", наведено је у саопштењу.

Лист Курир објавио је данас да Угљанин грађане Србије "кошта 5.600.000 динара, а да нико не може да се сети шта је у последњих пет година урадио".

Осврћући се на део текста у коме је цитиран анонимни министар, из Угљаниновог кабинета наводе да би било добро да тај министар, уколико није измишљен, о "нераду" свог колеге говори у влади, а не у новинама, а да је Угљанин спреман да у свако доба те институције преиспитају и његов рад, као и рад сваког појединачног члана владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи