Извршни одбор ДС-а о искључењу Петровића

Извршни одбор Демократске странке разматраће на данашњој седници иницијативу за искључење из странке Душана Петровића, због тога што није вратио посланички мандат као што је од њега тражио Главни одбор странке.

На седници Извршног одбора Демократске странке очекује се да на дневном реду буде покренута иницијатива за искључење Душана Петровића из странке, речено је Танјугу у ДС-у.

Како наводе у тој странци, захтев за искључње Петровића "још нико није видео", па се очекује да тај акт буде представљен члановима Извршног одбора.

Поједини чланови Извршног одбора до касно синоћ нису добили дневни ред седнице која ће почети у 17 сати.

Председник Извршног одбора ДС-а Душан Елезовић рекао је у понедељак Танјугу да поступак за искључење Петровића из те странке још није покренут, а да Вук Јеремић, колико је њему познато, још није обавестио странку о свом ставу у вези са враћањем посланичког мандата.

Елезовић је објаснио да процедура искључења, уколико до ње дође, може да буде спроведена на више начина - од локалног до окружног нивоа, па и Председништва странке.

Петровић је такође у понедељак изјавио да чека да му Главни одбор ДС достави одлуку о враћању посланичког мандата и поновио да не прави посебан посланички клуб.

"Ја сам члан Демократске странке и не правим ништа. Кад се заврши процес видећемо шта ћемо", рекао је Петровић.

Од Главног одбора странке Петровић очекује да му достави одлуку и прецизира да ли то значи да треба да врати мандат странци или да јој га стави на располагање.

"Чекам да ми кажу шта то у формално правном смислу значи", нагласио је Петровић.

Главни одбор је крајем 2012. године донео одлуку да посланици ДС-а који су били министри у прошлој влади врате мандат.

Председништво странке је крајем прошле седмице у Деспотовцу затражило да се покрене иницијатива за Петровићево искључење из странке, што је и учињено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи