Одложено одлучивање о Савету гувернера

Одбор за финансије одложио одлучивање о Савету гувернера зато што посланичке групе нису доставиле своје писане предлоге за кандидате. Посланичке групе добиле додатни рок од 10 дана да Одбору доставе своје предлоге.

Скупштински Oдбор за финансије није на данашњој седници одлучивао о кандидатима за Савет гувернера Народне банке Србије јер посланичке групе нису доставиле своје писане предлоге за кандидате.

Председница Одбора за финансије Весна Ковач рекла је новинарима да ће посланичке групе имати додатни рок од 10 дана да одбору доставе своје писане предлоге за кандидате за Савет гувернера.

Самим тим што данас није било планиране седнице одбора, избор чланова Савета гувернера неће се наћи на дневном реду сутрашње седнице Скупштине Србије, рекла је Ковач и додала да ће Савет гувернера бити изабран у законском року.

По Закону о НБС, који је усвојен 4. августа, сви функционери НБС треба да буду изабрани у року од 90 дана од ступања на снагу тог закона.   

Весна Ковач је подсетила да треба да буду изабрана четири члана савета и председник. 

Досадашњи председник Савета Бошко Живковић као и чланови савета Зорица Младеновић и Милојко Арсић поднели су оставке на те функције почетком августа после усвајања измена и допуна Закона о НБС.

Непосредно после тога оставку је дао и члан Савета Коста Јосифидис. Четврти члан Савета гувернера је Никола Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи