Случај "Медикус": Ускоро суђење

Суђење оптуженима за трговину органима на Косову могло би ускоро да почне, пошто је суд у Приштини потврдио оптужницу против пет особа у случају "Медикус".

Жалбено веће Окружног већа у Приштини, састављено од двоје судија Еулекса и једног локалног судије, потврдило је оптужницу против петоро осумњичених у случају "Медикус".

Према наводима оптужнице, дела су почињена 2008. године у клиници "Медикус" у Приштини, а жртве су биле из различитих земаља.

Четири особе осумњичене су за трговину људима због узимања органа и организовани криминал.

Троје осумњичених се терети за незакониту лекарску праксу, а двоје осумњичених је оптужено за злоупотребу службеног положаја.

Сада се чека заказивање суђења у Окружном суду у Приштини.

Поступак кривичног гоњења је под надзором канцеларије Специјалног тужилаштва, наводи се у саопштењу Еулекса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи