Читај ми!

Локализован пожар у "Колубари"

Пожар на површинском копу у Рударском басену "Колубара" је локализован и очекује се да буде угашен за два дана. Нема загађења ваздуха изнад дозвољених вредности.

Пожар на површинском копу Поље Д, на подручју Медошевца код Лазаревца, локализован је и очекује се да буде угашен за два дана, кажу у Рударском басену "Колубара".

У пожару није било повређених,  а материјална штета ће бити "угаљ, који ће изгорети док пожар не буде угашен", кажу у "Колубари".

Министарство животне средине, рударства и просторног планирања саопштило је да пожар није изазвао загађење ваздуха изнад дозвољених вредности.

У саопштењу се наводи да је ресорно министарство ангажовало мобилне екотоксиколошке екипе Градског завода за јавно здравље Београд, а мерења у насељима Вреоци, Миросељци и Волујак показала су да ниједан од мерених параметара није био изнад дозвољених вредности.

Ватрогасне јединице Министарства унутрашњих послова су ноћас, након санирања пожара, напустиле површински коп, а на лицу места дежурају ватрогасне јединице Рударског басена Колубара.

Пожар на Пољу Д избио је јуче, када се "сам запалио блок откривеног угља због дужег стајања".

"РБ Колубара" годишње произведе око 70 одсто угља у Србији од којег се у термоелектранама ТЕНТ, "Колубара" и "Морава", произведе сваки други киловат електричне енергије у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи